sobota 17. januára 2015

Northern Lights (Part 2)

„Chceš sa staviť, že chytím Chrisa Martina za zadok a jeho ochranka ma neuvidí?“ tichý hlas sa mi ozval tesne pri uchu, čo ma pomerne vystrašilo a zároveň rozosmialo.

„Mama!“ otočila som sa na ňu s predstieraným pohoršením. „Chceš, aby nás odtiaľto vyhodili?“
„Ver mi zlatko, Chris by ma nevyhodil,“ mávla rokou, akoby hovorila o starom známom, nie o frontmanovi Coldplay. „Navyše sme VIP,“ žmurkla na mňa. Obe sme boli mierne červené od skákania, tancovania a kričania na koncerte, ktorý sme práve absolvovali. Živej hudbe sa nemohlo nikdy nič vyrovnať.
  Človek by mohol povedať, že je smutné vodiť si mamu na koncerty. Potom ale ešte nespoznal moju mamu. Výzorom skôr pripomínala staršiu sestru, vlastne sa tak aj chovala. Jedine ona a otec vedeli, že som dostala „brigádu“ v časopise, ktorá nám zaplatila polovicu prerábania v dome. Lebo ako sa ukázalo, otec potreboval vírivku, mama novú kuchyňu a spálňu, nuž a ja som si prerobila izbu.
„Ak chceš niekoho chytať za zadok, tak tamtoho čiernovlasého fešáka,“ ukázala som smerom k vysokému opálenému chlapcovi, ktorý sa rozprával s ochrankárom.
„Musím uznať, že máš vkus,“ súhlasne prikývla mama. „Si po mne zlatko. Choď a vylej naňho vodu.“
  Do ruky mi dala otvorenú fľašu s minerálkou a sotila ma smerom k chlapcovi.
„Za chvíľu sa máme stretnúť s celou skupinou, nebol by to dobrý nápad,“ pokrútila som hlavou. Mama vždy hovorievala, že najlepší spôsob ako zistiť či je muž „vhodný“, je vyliať naňho akúkoľvek tekutinu. Doslovne.
   Ak zareaguje agresívne, rovno mu môžete povedať zbohom. Naopak, mierna reakcia je dobrým znamením. Nič vám nebráni zobrať sa, mať kopec detí a postaviť si niekoľko domov na pobreží. Rozhodne to nemusí byť v tomto poradí. Teda, moji rodičia to nedodržali. Najprv mali mňa, potom sa zobrali, no a nakoniec si postavili aj ten dom, hoci to nie je žiadna vila na pláži.
„Zlatko, ty nemáš vôbec žiadny cit pre romantiku,“ pokrčila nado mnou plecami. Vzápätí sa rozžiarila, keď zbadala niečo za mnou.
„Myslím, že vidím nejaké jedlo, hneď som späť,“ rozbehla sa preč skôr než som mohla niečo namietať. Darmo sa hovorí: „Aká matka, taká Katka.“
  Priložila som si hrdlo fľaše k perám a pritom sa začala otáčať, a hľadať vrchnák. Zvládnem predsa dve veci naraz. Aspoň som si to myslela, keď do mňa niekto zozadu vrazil. Ruka sa mi mierne pohla, čo stačilo na to, aby sa voda z fľaše roztiekla na moje čierne tielko. Studená voda ma zasvätila do šokovej terapie. S hnevom som sa otočila na vinníka, ktorý sa... Videla som dobre?! Hruď sa mu v rýchlom tempe dvíhala a klesala, za rozčuľujúceho zvuku, ktorý sa nedal identifikovať inak ako smiech. On sa mi vysmieval do tváre!
„Prepáč, vážne ma to mrzí,“ pauza, aby sa mohol nadýchnuť, keďže sa zadúšal chichotom, „nechcel som.“ Smiech, smiech, nádych, smiech.
„Nemal by som sa smiať, viem, ale...“ prstom si utrel slzu, ktorá mu vytiekla z oka.
„Ale čo?“ prižmúrila som nenávistne oči.
„Keby si videla ako si sa obliala,“ chytil ho nový záchvat smiechu, keď si predstavoval ako mi voda tiekla z úst. Prečo sa takéto neskutočne ponižujúce veci stávajú len mne?
  Práve vtedy ochrankár oznámil, že sa môžeme stretnúť so skupinou.
Pozrela som sa dole na svoje tielko, z ktorého kvapkala voda a tvorila menšiu kaluž pri mojich nohách. Najhoršie bolo, že aj keby som sa mala do čoho prezliecť, už by som nemala kedy. Mama bola niekde v nedohľadne a mňa sa zmocnil hnev. Alebo skôr... pomstychtivosť. Pozrela som sa na fľašku s vodou v ruke. V jedinej sekunde som zvyšok tekutiny vychrstla na smejúceho sa chalana. Nepredpokladala som, že jej tam bude ešte toľko. Jeho biele tričko sa mu prilepilo na hruď a z nohavíc mu tieklo akoby sa mu stala „nehoda“. Všetko by som vzala späť v momente, keď sa na mňa neveriacky pozrel. Hnev zo mňa vyprchal v mihnutí oka. Prečo som to dopekla urobila?! Ja takéto veci nerobím!
„Luke!“ zakričal naňho niekto. Iróniou osudu bolo, že ten, kto naňho kričal, a vzápätí stál vedľa neho so škodoradostným úsmevom, bol ten čiernovlasý chlapec, ktorý sa mi páčil. To naňho som mala vyliať vodu.
„Nevydržal si to na záchod?“ škeril sa Lukov kamarát.
„Sklapni Calum,“ zamračil sa naňho Luke.
„A ani ty si to nevydržala,“ Calum zameral svoj pohľad na mňa. A nielen on. Ochrankári na nás začali hádzať podozrivé pohľady. Toto bolo čím ďalej, tým horšie. Práve teraz som bola šťastná, že mama niekam odbehla. Určite by sa na mne bavila aj ona.
„Vážne si ma práve obliala studenou vodou?“ zmrazil ma pohľadom Luke. Všetky stopy po jeho chichotaní stíchli.
„To isté sa ťa môžem spýtať aj ja,“ bránila som sa. Založila som si ruky na hrudi, no hneď som ich dala dole. Malo to totiž rovnaký efekt, ako keby som si tričko žmýkala.
„Nespravil som to naschvál,“ zasyčal.
„Ale smial si sa ako pomätený. Ako sa teraz môžem čo i len pozrieť na členov skupiny. A to mám napísať hlúpu recenziu,“ rozhodila som rukami, no poslednú vetu som si zamrmlala sama pre seba.
  Bola som prekvapená, že nás zatiaľ ochrankári nevyhodili.
„Ľudia,“ začal sa pri nás smiať niekto ďalší, „toalety sú iným smerom.“
Otočila som hlavu, s úmyslom povedať ďalšiemu prizerajúcemu niečo uštipačné, no môj pohľad padol priamo na Chrisa Martina. Toto nie je možné! Vnútri som začala plakať, kričať a biť hlavou o stenu, no navonok som naňho hľadela ako zmätené žriebä. Aké patetické.
„Luke, od teba by som to vážne nečakal,“ oslovil Chris Luka a celým telom mu triaslo od smiechu. Tak ako aj Calumovi. Ak som vyzerala vyjavene doteraz, nechcela som si predstaviť svoju momentálnu grimasu. Chalan, na ktorého som vyliala vodu sa pozná so skupinou Coldplay? Teraz ma rozhodne vyhodia.
„Potreba je potreba,“ usmial sa Luke. Vystrel ruky k Chrisovi akoby ho šiel objať. Ten sa rýchlo uhol všetkej tej záplave. „Tuto s kamarátkou sme sa veľmi nepohodli,“ silene sa zasmial Luke.
  Preboha! V hlave sa mi rozsvietila žiarovka. Veď aj ja ho odniekiaľ poznám. A určite poznám aj Caluma.
„Gaia, čo sa ti stalo?“ mama bežala naproti mne s balíčkom slaných čipsov. Čím ďalej, tým horšie. Bohužiaľ, jej pozornosť sa neukotvila na mne. Premiestnila sa na troch mužov vedľa mňa.
„Vy ste z 5 seconds of summer!“ usmiala sa na Luka a Caluma. Hodila mi mobil. „Gaia, vyfoť nás.“
  V tejto absurdnej situácií som jednoducho zobrala mobil a fotila. Tak či onak som nemohla spraviť nič, čo by bolo trápnejšie či nepríjemnejšie ako to, čo už som zapríčinila.
„Chlapče, mal by si sa prezliecť, nech niečo nechytíš,“ potľapkala rukou Luka po chrbte, čo pre ňu muselo byť naozaj ťažké, keďže sme obe boli vysoké najviac meter šesťdesiatpäť.
„My sa ešte nepoznáme,“ v rekordne krátkom čase sa premiestnila ku Chrisovi. „Volám sa Veronica Daniellsová.“
  Chris jej naprv podal ruku, no mama sa k nemu naklonila a familárne ho objala.

„Chytili ste ma práve za zadok Veronica Daniellsová?“ Chris sa na ňu zahľadel s neveriacim úsmevom. 

4 komentáre:

  1. Ahoj , tvoj blog som našla dnes cez jednu babu :D a je to celkom zaujímavé :) len tak ďalej pokračuj a neprestávaj ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chrisa Martina by som za zadok nechytila.
    Plus, rozhodne by som na Luka vyliala vodu, keby mal biele tričko, len tak ďalej, dievča, páčiš sa mi.
    Mimochodom, drahá G, dúfam, že si sa už rozhodla pre exotické meno a aj pre to, s kým bude žiť.
    Oh, jasné, aj ja teba, drahá G.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neverila by si, ale Chris Martin je pre niektoré ženy neskutočne príťažlivý. Lari, ty máš exotické meno sama od seba ♥

      Odstrániť